Używanie funkcji Cofnij wysyłanie w webmailu Internetserver.cz
Opcja niewysłaniawiadomości e-mail to funkcja, która pozwala wycofać wiadomość po jej wysłaniu, aby można było dokonać odpowiednich zmian, dodać załącznik lub całkowicie zrezygnować z jej wysłania.
Niestety, Internetserver.cz (G-Hosting.cz a Station.cz) nie oferuje w swoim interfejsie niczego w rodzaju funkcji "niewysłania" lub "cofnięcia wysłania".
Dobra wiadomość! Internetserver.cz (G-Hosting.cz a Station.cz) obsługuje protokół IMAP, więc możesz uzyskać dostęp do funkcji "cofnij wysłanie" za pomocą stacjonarnego klienta poczty elektronicznej, takiego jak Mailbird.
Jak zrezygnować z wysyłania wiadomości od Internetserver.cz
Aby uzyskać dostęp do funkcji "cofnij wysłanie" e-maila za pomocą swojego Internetserver.cz (G-Hosting.cz a Station.cz), wystarczy wykonać kroki opisane poniżej. Będziesz mógł wypróbować tę funkcję w Mailbird za darmo.
-
Download and install Mailbird
Mailbird to desktopowy klient poczty elektronicznej na Windows i Mac, który jest bardzo wygodny w zarządzaniu wieloma adresami, zarówno w swojej zunifikowanej skrzynce odbiorczej, jak i osobno. Obsługuje większość dostawców poczty elektronicznej, dzięki czemu można zasilić prawie każdy rodzaj konta z unikalnymi funkcjami, takimi jak opcja niewysyłania e-maili.
Tak więc pierwszym krokiem jest pobranie i zainstalowanie aplikacji na pulpicie. -
Dodaj swoje konto Internetserver.cz
Uruchom aplikację Mailbird i dodaj swoje imię i nazwisko, adres Internetserver.cz oraz hasło. Następnie poczekaj na skonfigurowanie ustawień serwera (lub zrób to ręcznie, korzystając z tych instrukcji). Później będziesz mógł dodać więcej kont w menu Ustawienia.
-
Przejdź do zakładki Kompozycja w Ustawieniach
W tej zakładce możesz wybrać, jak długo po wysłaniu wiadomości dostępna jest opcja "cofnij wysłanie". Domyślnie jest to 5 sekund, ale możesz ustawić dowolny czas od 0 do 30 sekund.
Jak działa funkcja cofnięcia wysyłania
Po kliknięciu przycisku Cofnij, wiadomość wraca do Wersji Roboczych.
Możesz znaleźć ją w odpowiednim folderze i zmienić ją w dowolny sposób przed ponownym wysłaniem. Alternatywnie, możesz ją skasować i stworzyć nową wiadomość.

